Skip to main content

De omgeving

Een paar highlights:

Koh Samed
Vanaf het huis rij je in twintig minuten naar de haven van Ban Phe. Met de veerboot bereik je binnen een half uurtje het idyllische Koh Samed. Een met palmen bezaaid tropisch eiland. Omgeven door prachtige stranden en een helderblauwe zee. Een prima dagje uit. Sneller oversteken kan trouwens ook, pak dan de speedboot.

Koh Mun, Koh Talu en Koh Kudee
Vaar in 30 minuten met een speedboot naar ongerepte eilanden voor de kust, waar je witte zandstranden aantreft en kristalhelder water. Uitstekende plekken om te zwemmen en te snorkelen. Duiken kan trouwens ook. Het Rayong Dive Center (in 3 minuten te bereiken) beschikt over een eigen boot. Voor desktop: vergroot de foto's door te klikken.

Voor desktop: vergroot de foto's door te klikken.

Koh Chang
2 uur rijden en je steekt met de ferry over naar een bergachtig tropisch paradijs. Zwem in een azuurblauwe zee en wandel over witte stranden tegen een achtergrond van kokospalmen. Maak een jungletocht in het prachtige groene binnenland of duik in de geweldige onderwaterwereld. Goed te doen in twee dagen.

Nationale parken
Een indrukwekkende bezienswaardigheid op 40 kilometer afstand. Khao Chamao, Khao Wong en Khao Sabap staan bekend om hun overweldigende natuur en wilde dieren zoals olifanten, beren, luipaarden, gibbons en zwijnen. Ook zijn er meer dan 50 vogelsoorten te bezichtigen.

De Wangjuntr Golf Club
Een prachtige golfbaan op 30 minuten rijden. Je kunt kiezen uit drie 18-holes lussen. De 'Highland' is met zijn 6840 meter de langste golfbaan van Thailand. Binnen een uur rijden van het huis zijn er nog 10 andere golfbanen te vinden.

Bangkok
De hoofdstad van Thailand, ook wel bekend als het Venetië van het Oosten, is een metropool met meer dan 10 miljoen inwoners. Een dynamische stad met vele bezienswaardigheden, uitstekende restaurants en een druk uitgaansleven. Bovendien is het een waar paradijs voor shoppers. Een weekendje winkelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Angkor Wat
Rij in anderhalf uur met de auto naar Cambodja. Niet al te ver over de grens ligt Siem Reap. Ten noorden van de stad liggen de tempels van Angkor. De bekendste tempel 'Angkor Wat' wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Een ideale reis voor een lang weekend.

Afstanden:

  • Bangkok Suvarnabhumi International Airport / 170 km, 2 uur met de auto of taxi
  • Bangkok stad / 190 km, 2,5 uur met de auto of taxi, 4 uur met de bus
  • Pattaya / 100 km, een uur per auto of taxi
  • Rayong stad / 45 km, een half uurtje per auto
  • Koh Samed eiland / speedboot 5 minuten of per ferry een half uur
  • Koh Chang eiland / 150 km, 2 uur met de auto, daarna de ferry
  • Grens met Cambodja / 120 km, anderhalf uur met de auto